Tipperesultatene gjennom tidene

Det å spille på tipping og ikke minst å sjekke resultatene, er noe som har blitt mer og mer digitalisert. Og det er ikke så rart når vi ser på hvordan vi bruker nettet til nesten absolutt alt i hverdagen vår i dag. Men dette er langt fra den måten man kanskje opprinnelig forbinder med det. Det å spille på Lotto og Tipping har nemlig vært en del av den norske kulturen lenge, og selv om måten vi forholder oss til det i hverdagen på har forandret seg drastisk, så er det likevel mange som går med en følelse av nostalgi når de tenker på Lotto og Tipping, og det er ikke så rart når vi ser på historien bak dette.

Lotto og tipping i gamle dager

Mange ganger er vi ikke bevisst om de tingene som påvirker måten vi ser på verden, og dette gjelder absolutt alt i livet. Minnene vi har og de opplevelsene vi har legger et grunnlag for hvordan vi opplever verden i dag, og det er ikke alltid at man kan forklare hvorfor man har det forholdet til ting som man har. Men når blir minnet på det, kan man kanskje huske det – og når det kommer til lotto og tipping, er det mange som har koselige minner.

Før man kunne sjekke tipperesultater på nettet, for eksempel her hos oss, kunne man bare se dem bli lest opp på TV live, eller man kunne sjekke resultatene på tekst-TV etterpå. Dette er noe som mange gjorde sammen som familie, der man samlet så resultatene bli trukket mens de voksne satt med kupongene side og krysset av. Det ble for mange en naturlig del av lørdagskvelden, og kanskje noe som var enten begynnelsen eller avslutningen på en hyggelig kveld – avhengig av når man måtte legge seg.

I dag er det rimelig annerledes, og alle resultatene er på nett. Det er mye enklere, men det familie-øyeblikket det var å se på lotto og tipping sammen er noe man ikke på samme måte kan gjenskape når alt foregår på nett.

Mer digitalt en noensinne før

Når man vet dette, er det ikke så rart å forestille seg hvorfor det er mange som har et litt mer nostalgisk forhold til Lotto og Tipping. Og til tross for at dette er spill som i høy grad er digitalisert i dag, er det likevel noe som for mange har en helt annen assosiasjon enn for eksempel det å spille gratis casino på nett – noe som mange liker å gjøre. For selv om spenningen på mange måter er den samme, så er det en veldig annerledes måte å spille på.

Det blir i det hele tatt bare mer og mer populært å spille på nett, også når det gjelder tipping og dette er noe som vi har sett utvikle seg gjennom en lang årrekke. Men det er mange som fortsatt nok skulle ønske at det var på den gamle måten i tillegg, fordi dette er noe man har gode minner med.