Joker

[joker]

Norsk Tipping om Joker

Joker fra Norsk Tipping

Joker fra Norsk Tipping

Joker er et spill med trekning onsdag og lørdag hver uke. Førstepremievinneren trekkes tilfeldig ut blant alle som har spilt – for de øvrige premiene gjelder det å ha flest mulig riktige av fem trukne tall.

 

Norsk Tipping om Joker

Du kan spille Joker på flere måter:

  • Alene
  • Sammen med andre spill

Alene

  1. Klikk på Joker.
  2. Velg antall spill. Ditt første spill per kjøp vil være de fem bakerste sifrene i spillerkortnummeret. De neste spillene vil være tilfeldig generert.
  3. Velg antall uker.
  4. Velg om du vil spille onsdag, lørdag eller begge dager.

Sammen med andre spill (Lotto og VikingLotto (web))

  1. Et eget felt hvor du velger antall jokere du ønsker å spille. Den første per kjøp basert på spillerkortnummeret, de øvrige tilfeldig generert.
  2. Antall uker henger sammen med dine valg for Lotto/VikingLotto.

Sammen med andre spill (Lotto, VikingLotto, Keno, Extra (mobil))

Joker har innleveringsfrist hver onsdag og lørdag kl. 18.00. Trekningen foretas senere samme kveld. Trekningen sendes på TV sammen med Lotto og VikingLotto. Trekningsresultatene offentliggjøres deretter på tekst-tv, internett og mobil.

Førstepremien i Joker går til en tilfeldig uttrukket Joker-spiller. Førstepremien starter på et minimumbeløp. Derfra er det fem trinn til det høyeste beløpet. Dit kommer vinneren ved å velge rett opp eller ned på fem siffer vinneren får som «sine». Er tallene Norsk Tipping trekker, høyere eller lavere enn spillerens tall? Det kan også trekkes en «Joker», og da vinner spilleren automatisk høyeste premiebeløp.

For de øvrige premiegruppene er det de tallene som står på spillerens kvittering som er utgangspunktet. Man kan ha flere joker-deltakelser i samme trekning. Den første er basert på spillerkortnummeret (de fem bakerste sifrene) – de øvrige er tilfeldig generert.

Det er premie for 5, 4, 3 og 2 riktige tall – men de må være plassert på rett plass.

For eksempel:
Har du en 5’er som ditt bakerste tall, og det blir trukket en 5’er der, så har du én rett. Det Blir 5’eren trukket ut på en annen plassering, blir det ingen rett.
Premieutbetaling

Umiddelbart etter at resultatet på et spill er klart, vil premien blir overført til deg.

Jokerkandidat
Betegnelse på førstepremievinneren i Joker.

Opp og ned
Førstepremievinneren i Joker skal være med i TV-trekningen og kan øke premien sin ved å spille et enkelt opp/ned-spill. Spilleren får utdelt fem tall mellom 0 og 9. For hvert tall skal vedkommende gjette om det tallet Norsk Tipping trekker ut, er høyere eller lavere enn spillerens tall. Gjetter spilleren rett – eller det blir likt tall – øker spillerens premie. Feil svar, sender spilleren ned et trinn på premiestigen. Norsk Tipping trekker sine tall blant 11 «kuler»: 0-9 pluss en joker. Dersom jokeren trekkes, går spilleren automatisk til toppen av premiestigen og vinner hele førstepremiepotten.
Premiestige

Førstepremievinneren er garantert en minstepremie, men kan klatre fem trinn på premiestigen til topp-premien.

Rett plass
For 2.-5. premie får man rett dersom du har de de uttrukne tallene på korrekt plass på din egen spillkvittering. Hvis en 7’er blir trukket ut på midterste plass, hjelper det ikke hvis du har en 7’er på bakerste plass.

Vikinglotto Joker

En Vikinglotto-joker er et ekstra spill som kan legges til din ordinære Vikinglotto-rekke. For å spille med Joker må du merke av for ‘Joker’-boksen på rekken din. Det koster 25 kroner å spille med Joker. Vikinglotto har en lang og god historie i Norge, og er en av de mest populære spill.

Slik startet Joker

For å spille Joker må du først velge et tall fra 1 til 34. Dette tallet blir ditt faste Joker-tall, og det er dette tallet som gjelder for alle rekker du spiller på kupongen. Deretter velger du en eller flere tall fra 1 til 34 til hver av de øvrige rekkene på kupongen. disse tallene kalles flyttbare jokertall.

Når du har valgt dine tall legger du dem inn i en av de 26 boksene med siffer 0-9 eller bokstavene A-Z på kupongen. Hvis du vil at maskinen skal velge tallene for deg, kan du merke av for QuickPick (QP) – da blir alle rekkene på din kupong fylt ut med tilfeldige tall av maskinen.

Slik spiller du Joker

En joker er et ekstra spill som du kan kjøpe til Vikinglotto. For å spille med joker, velger du 5 tall fra 1-48, samt 1 jokertall fra 1-8. Dette koster 40 kroner per uke. Hvis du allerede har et abonnement på Vikinglotto, kan du legge til joker ved å logge inn på Min Side og gå til fanen Jokere.

For hver runde av Vikinglotto trekkes det 7 tall: 6 vanlige tall og 1 jokertall. Hvis du har valgt alle 7 tallene riktig, vinner du førstepremien! I tillegg vil du bli trukket ut til å spille en ekstra runde med Joker hvor du kan vinne opptil 10 millioner kroner – uansett om noen andre spillerne også har rett på førstepremien!

Fristen for innlevering og tidspunkt for TV-trekning

Fristen for innlevering av kuponger til Vikinglotto Joker er kl 18:00 på onsdager. TV-trekningen av Vikinglotto Joker finner sted hver onsdag kl 20:25 på TVNorge.

Hvordan vinne?

For å vinne i Vikinglotto må du først og fremst ha lykketallet ditt på en av de fire loddene du kjøper. Deretter må du matche minst to tall med de sju som trekkes. Jo flere tall du matcher, desto større er premien.

Vinnersjanse

Vikinglotto-jokeren gir deg en ekstra vinnersjanse hver uke. For hver eneste krone du spiller, får du en jokertegn. Med flax i positiv forstand kan det bli din tur å stikke av med hovedpremien på 10 millioner kroner. I tillegg er det mange andre gevinster å vinne. Sjansen for å vinne den store premien er 1:98 mill, mens sjansen for å vinne en premie i det hele tatt er 1:9. Dette gjelder dog kun hvis du spiller én rekke. Jo flere rekker du spiller, jo større er sjansen for å vinne – og desto større blir gevinsten også!

Viktige ord og utrykk

I joker- og vikinglotto er det en rekke viktige ord og utrykk som du bør kjenne til. Ord som trekning, tallrekke, lodd og kupong er selvsagte, men det er også andre mindre opplagte begreper som kan være nyttige å kjenne til. Her får du en oversikt over noen av de mest sentrale ordene og uttrykkene i joker- og vikinglotto.

Trekning: Trekningen er den prosessen hvor tallrekken for hver ukes lottospill blir trukket. Tallrekken består av 7 tall pluss 1 jokertall.

Tallrekke: Tallrekken er rekken av tall som blir trukket i en lotteritrekning. I joker-og vikinglotto består denne rekken av 7 tall pluss 1 jokertall.

Lodd: Lodd er arket eller billetten man kjøper for å delta i et lotterispill. For å spille joker eller vikinglotto må man altså kjøpe et lotterilodd.