Viking Lotto

Det finnes mange forskjellige typer lottospill, og i Norge er Vikinglotto et av de aller mest kjente typene lottospill. Men hva er dette egentlig, hva går det ut på, hvordan spiller man det og hvor mye kan man vinne? Alt dette skal du få vite mer om her, sånn at du kan se om nettopp Vikinglotto kanskje er noe for deg.

Vikinglotto er et spill man typisk spiller hos Norsk Tipping. I Norge er det nemlig sånn at Norsk Tipping har monopol på pengespill, så hvis man vil spille på en norsk plattform er det Norsk Tipping man spiller hos. Før i tiden kunne man se alle trekningene live på TV, men i dag foregår dette i hovedsak på nettet. Det er et spill som helt siden begynnelsen har opplevd stor popularitet, og har for mange nordmenn blitt en fast del av rutinen.

Hva er Vikinglotto?

Vikinglotto er et av de aller mest populære spillene hos Norsk Tipping, og dette er det mange gode grunner til. Først og fremst er det et spill med store premier, men det skal vi komme tilbake til litt senere. Kort fortalt er Vikinglotto et lotteri som er bygget på et samarbeid mellom en rekke europeiske land – primært de nordiske landene, og Latvia. Litauen, Estland og Slovenia. Spillet ble introdusert for aller første gang helt tilbake i 1991, og minner om mange andre lotto-spill man kan spille hos Norsk Tipping.

En av de store forskjellene mellom dette og andre spill hos Norsk Tipping er likevel at den samlede potten er større enn den er i mange andre spill. Dette er noe som fører til at man kan vinne 7-sifrede gevinster i mange spill. Hvis du er nysgjerrig på gevinstene i Vikinglotto allerede, er det god grunn til å være det. Rekordpremie i Vikinglotto er nemlig nesten ti ganger så stor hvis man sammenligner med det gevinstene har vært i vanlig lotto, så dette er verdt å merke seg hvis man vil spille.

Premiene i Vikinglotto

Når det kommer til de premiene som blir utbetalt i Vikinglotto, er disse som nevnt over større enn de premiene man har mulighet til å vinne i vanlig lotto, og dette er helt naturlig en av de grunnene til at mange velger å spille denne utgaven i stedet for vanlig Lotto. For hvem vil vel ikke vinne mest mulig hvis man først vinner?

Faktisk har den største premien i Vikinglotto noensinne ligget på hele 341,3 millioner kroner, og ble vunnet av en kvinne i 2017. Bare året etter vant en mann 319,3 millioner kroner, noe som bare demonstrerer hvilke ville premier som er på spill. Men faktisk er det oftest sånn at førstepremien deles, og dette er noe som gjelder nesten uansett hvilket spill man spiller.

I Vikinglotto er det heller ikke sånn at førstepremien er den eneste premien som er av en betydelig størrelse. Andreplassene er nemlig også vinnere, og selv om premiene her også ofte er delt blant flere vinnere, akkurat sånn som førstepremien også er, når de likevel fort opp på store millionbeløp. Fordi man samler innsatsen fra alle landene i en pott, er det premier av den størrelsen vi har beskrevet, men det øker også sjansen for å måtte dele premien sin, rett og slett fordi det også er flere som spiller.

Men dette er ikke de eneste premiene man kan vinne i Vikinglotto. Det er nemlig også premier som er lokale, og her kan det være sånn at noen land har større premier enn andre, fordi premiene hele tiden er basert på hvor mange spillere som er med, og dermed hvor stort innskuddet er. Det er ganske billig å spille Vikinglotto, og Norge er faktisk et av de billigste landene å spille i, der du kan spille opptil 10 rekker på hver kupong, og en kupong koster 60 kr.

Hvordan spiller man Vikinglotto?

Vikinglotto er veldig lett å spille, og krever egentlig ikke noe av deg som spiller. Når man kjøper en kupong, skal man bare huske å gjøre det senest kl.18:00 på onsdag, noe som er to timer før spillet begynner, og det er i alt fire forskjellige måter du kan spille på.

  • La kupongen din bli fylt ut av en maskin
  • Fyll ut kupongen din selv
  • Velg en lykkekupong
  • Spill i en andelsbank

Sannsynligheten for å vinne er helt lik uansett hva man velger, men det er noen som har veldig sterke preferanser, så det er fint at man kan få lov til å velge. Det er et spennende spill der tilfeldigheten råder, så det er mange som koser seg med dette på onsdager.