Eurojackpot

Eurojackpot

Eurojackpot

Eurojackpot

Når man snakker om de aller mest populære spillene man kan spille hos Norsk Tipping, må Eurojackpot virkelig være et av de aller mest populære. Det er et av de spillene som blir spilt hyppigst i Europa, og det er det mange gode grunner til. Man kan spille Eurojackpot i 18 forskjellige land, og førstepremien begynner på 10 millioner euro, men kan vokse seg til opptil 90 millioner euro, avhengig av hvor mange som spiller, og dermed hvor mye penger som havner i potten. Trekningen foregår hver fredag i Helsinki, Finland kl. 20:00.

Utsikten til å vinne et helt svimlende millionbeløp er det som får mange til å begynne å spille pengespill, og blant de forskjellige mulighetene man har som norsk spiller, er Eurojackpot et av de spillene som virkelig har stor popularitet blant spillere fra hele Europe. Den samlede vinneroddsen er på 1:26, men oddsen for å vinne jackpot er 1:95 534 4200. Men når det kommer til sannsynlighet, som dette spillet er basert på, så er det likevel akkurat like sannsynlig at du vinner, som noen andre, og derfor er det mange som ønsker å prøve lykken.

Sånn spiller du Eurojackpot

Eurojackpot

Når du spiller Eurojackpot, velger du i alt fem hovedtall. Disse tallene skal ligge mellom 1 og 50. I tillegg skal du velge to Euro-tall, som skal ligge mellom 1 og 10. De to tilleggstallene trekkes fra ballgrupper som er separate fra hovedgruppen, og derfor kan det være sånn at man kan få se det samme tallet trukket to ganger i løpet av et spill, fordi det kan trekkes både i hovedgruppen og i tilleggsgruppen.

 

Når du skal spille dette spillet kan du både kjøpe kupongene dine på nett, eller du kan velge å kjøpe det på et av de stedene i landet ditt som selger disse kupongene. Mange norske kiosker selger for eksempel kuponger til forskjellige spill, på vegne av Norsk Tipping.

Premiene i Eurojackpot

Som i de fleste andre pengespill, er det også i Eurojackpot forskjellige nivåer av premier man kan vinne, og disse nivåene er de samme for alle de 18 landene som deltar i trekningen. For å vinne noe som helst må du ha minst to hovedtall + et Euro-tall eller et hovedtall + begge Euro-tall. Hvis du skal vinne førstepremien må du ha alle syv tall riktig. Når det kommer til hvor mye man vinner, er dette basert på det totale antallet av spillere som vinner, og hvor mange som er med på å spille.

Det er selvsagt sånn at det ikke alltid er noen som vinner førstepremien, og derfor er det også sånn at denne premien, som ligger på minimum 10 millioner euro, går videre til den neste trekningen. Dette fortsetter man med å gjøre enten inntil noen vinner førstepremien, eller man når taket på premien, som er 90 millioner euro.

Flere vinnersjanser: Eurojackpot joker

Når man spiller Eurojackpot, er det flere sjanser til å vinne. Man kan nemlig også vinne i joker. For å spille dette skal man velge en serie tall som ligger mellom 0 og 9, og du kan her godt velge det samme tallet mer enn en gang – du skal bare velge en tallrekke, og du vinner når du klarer å matche de tallene som trekkes i jokertrekningen. Dette spillet er noe som spilles separat i alle deltagerlandene, sånn at hvert land genererer sin egen jokerserie og utbetaler en egen premie.

Det er ikke alle land der det går an å spille joker i Eurojackpot, og Norge er faktisk et av disse landene. Her kan du spille joker sammen med for eksempel Vikinglotto, men ikke sammen med Eurojackpot, så det skal man bare være klar over.

Fun facts om Eurojackpot

Den aller første trekningen av Eurojackpot skjedde allerede i 2012, der man den 23. Mars spilte Eurojackpot for aller første gang. Da var det bare 7 forskjellige land som deltok, nemlig Danmark, Finland, Estland, Nederland, Tyskland, Italia og Slovenia, og Norge var først med senere. Det aller siste landet som ble med var Polen, som ble en del av trekningen tilbake i 2017, der de ble den 18. nasjonen som deltar i Eurojackpot.

Da man begynte å spille Eurojackpot var det ikke noen fastlagte grenser for hva beløpet for hver jackpot skulle være, men dette gjorde at det var vanskelig å få prisen til å klarte særlig høyt, da man bare kunne videreføre beløpet 12 ganger før det måtte vinnes. Dette ble erstattet med det nåværende taket på 90 millioner euro under et år etter at det første spillet var spillet.