Extra

extra-norsk-tipping

Wikipedia om Extra:

Extra
Extra er et sjansespill fra Norsk Tipping. Spillet ble lansert 28. september 1996 og trekningen overføres hver tirsdag på NRK1. Overskuddet fra spillet fordeles av ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering.
Extra er et spill med klare likhetstrekk med bingo. Spillebrettet er på 25 ruter – 5 ganger 5. Seks ruter er friruter, de er markert med en F og kan krysses av med en gang. Programlederen vil så lese opp tallene etter hvert som de trekkes. Det trekkes 47 tall i intervallet 1-75, og man krysser av for disse hvis de finnes på spillebrettet. Extra har seks premier i hovedtrekningen, og man vinner ved å:

 • være først til å fylle de ni rutene i midten – kalt «bildet»
 • fylle «bildet» ved spillets slutt
 • være først til å fylle den ytterste ringen på brettet – kalt «rammen»
 • fylle «rammen» ved spillets slutt
 • være først til å fylle hele spillebrettet – kalt «første brett»
 • fylle hele spillebrettet – kalt «fullt brett» – ved spillets slutt

Fakta om Extra-spillet:

 • Antall spillere i gjennomsnittsuke: 337 700
 • Gjennomsnittsalder på spillere: 55 år
 • Gjennomsnitts spillebeløp per uke: 52,7 kr.
 • Fordeling kjønn: Kvinner 57 % Menn 43 %
 • Kulturdepartementet har satt øvre omsetningsramme for EXTRA til 20 millioner kroner per uke
 • Halvparten av omsetningen går til gevinster
 • Toppgevinsten er 2 millioner kroner
 • Spillet trigger ikke spilleproblemer, det er slått fast både av lotteritilsynet og av markedsundersøkelser

Hva er lottospillet extra?

Lottospillet Extra gir deg muligheten til å vinne store pengepremier. Men før du begynner å spille, lurer du sikkert på hva dette spillet innebærer? I denne artikkelen vil vi gi deg en innføring i hvordan man spiller Lottospillet Extra, samt oddsene for å vinne og andre nyttige detaljer. Les videre for å finne ut alt du trenger å vite om Lottospillet Extra!

Norsk tipping

Norsk Tipping er et offentlig eid selskap som har monopol på pengespill i Norge. Selskapet ble opprettet av Norsk Rikstoto og Norsk Tipstjeneste, og er underlagt Lotteritilsynet. Norsk Tipping tilbyr en rekke forskjellige spill, hvorav Extra er et lotterispill der spillerne velger åtte tall fra 1-34. For hver runde trekkes det ut åtte tall, og premiepotten går til de som har valgt alle åtte riktige tall. I tillegg til premiepotten blir det også trukket ut to tillitsvalgte tall fra de åtte valgte tallene, og disse vinner en ekstra premie på kr 10 000 hver.

Lotterispill som minner om bingo

Extra er et lotterispill som minner om bingo. Spillet går ut på å fylle ut et rutenett med tall fra 1 til 34. Hvis du klarer å fylle ut hele rutenettet, vinner du Extra-potten. Det er også en jackpot i Extra, som du vinner hvis alle de 7 tallene du valgte ut var riktige på ett av ditt spillkort.

16 vinnermuligheter

Lotto-spillet Extra er et sjansespill der spillerne velger seks tall fra 1 til 34. Dette gjøres ved å fylle ut en kupong eller ved å spille online. For hver runde trekkes det ut en vinnerkombinasjon av seks tall, og spillere som har valgt disse tallene vinner en premie.
Premiene i Lotto-spillet extra varierer, avhengig av antall riktige tall og hvor mange andre spillere som har valgt de samme tallene. Jo flere riktige tall, jo større er premien. Dersom ingen spillere har valgt de seks riktige tallene, blir potten overført til neste ukes Lotto-trekning.

Trekning på tirsdager

Hver tirsdag klokken 18:00 blir Extra-trekningen sendt på TV. Du kan også se den på nettet eller i NRKs app. Trekningen består av to deler. I første del trekkes det ut 7 tall fra 1 til 34. Disse tallene danner grunnlaget for Extra-spillet. I andre del trekkes det ut et ekstra tall mellom 1 og 7. Dette tallet brukes til å bestemme premienivået i Extra-spillet, og er derfor kjent som «ekstra nummer».

Hvordan spiller man Extra?

Når du spiller Extra, velger du mellom 7 og 10 tall fra 1 til 34. Deretter velger du en eller flere ekstra nummer (fra 1 til 8), som kalles «tilleggstall». For hver runde trekkes det 7 hovedtall og 0-2 tilleggstall. Du vinner hvis dine valgte tall stemmer overens med de trekte tallene. Jo flere tall du treffer, desto større er gevinsten!
I Extra-spillet gjelder følgende regler:

 • Du velger mellom 1 og 10 tall fra 1 til 34.
 • Du kan velge å spille en enkeltrekning eller abonnere på opptil 52 trekk.
 • Premien for en enkeltrekning er på 2 millioner kroner, og den øker med én million kroner for hver uke uten vinner. Hvis det er flere vinnertall, deles premien likt mellom dem.

Her spiller man:

Kommisjonær eller digitalt

Det er to måter å spille Extra på; enten ved å kjøpe en kommisjonærspilt lottokupong, eller ved å logge inn på Min side på Norsk Tippings nettside og spille digitalt. Uansett hvilken metode du velger, fungerer det på samme måte; du velger tallene dine og legger deretter inn din spillkupong eller satsning. Siden Extra er et flervalgsspill, kan du velge mellom 5 og 10 tall fra 1 til 34. Jo flere tall du velger, jo større er dine muligheter for å vinne, men også innsatsen din vil være høyere.

Fire spillemåter

Det er fire måter å spille Extra på:

Ferdigutfylt

Betyr at du kjøper en ferdig utfylt Extra-kupong hos en av Norsk Tippings forhandlere.

Fyll ut selv

Betyr at du kjøper en ferdig utfylt Extra-kupong hos en av Norsk Tippings forhandlere.

Lykkekupong

Er en spesiell type Extra-kupong som bare selges i perioden fra onsdag til søndag.

Abbonoment

Er når du legger inn din kupong hos Norsk Tipping og får den levert hjem til deg i posten hver uke.

Husk dette når du spiller extra

Når du spiller extra, er det viktig å huske følgende:

 • Innleveringsfrist
 • Trekking NRK2 18:45
 • Spillet gjelder kun for personer bosatt i Norge.
 • Du må være 18 år eller eldre for å spille.
 • Extra-kupongen koster 25 kroner.
 • Du kan spille en eller flere uker om gangen.
 • Hver uke har du tre sjanse til å vinne hovedpremien på 1 million kroner.
 • I tillegg kan du vinne mange andre flotte premier i hver ukes trekning.
 • Premiene blir trukket hver onsdag, og resultatene publisert på nettsiden til Norsk Tipping samme dag.

Vinnerlykke?

En av de mest populære lotterispillene i Norge er Extra. Dette spillet har vært tilgjengelig siden 1997, og det er enkelt å spille. For å delta i spillet, velger man tall fra 1 til 34 på et lotteriark. Deretter velger man én ekstra tall fra 1 til 14. Hvis man klarer å matche alle seks tallene, vinner man hovedpremien. I tillegg kan man vinne premien for å ha matchet fem, fire eller tre tall. De fleste som spiller Extra er ute etter hovedpremien på 2 millioner kroner, men det er også mulig å vinne mindre summer.

Slik kan du vinne

Det er to måter å spille Extra på. Enten kan du kjøpe en ferdig bunt med en forhåndsbestemt rekke, eller du kan velge tallene dine selv. Uansett hvilken metode du velger, gjelder det å ha sju tall fra 1 til 34 med deg i boksen – disse blir da dine vinnertall. Deretter skal du velge ett ekstra tall, som også kalles et tilleggstall. Dette tallet skal ligge mellom 1 og 7, og det er her ordet “extra” kommer inn i navnet på spillet. Ekstratallet gir deg muligheten til å vinne opptil 10 ganger innsatsen din, avhengig av hvor mange riktige tall du har totalt. For å vinne førstepremien må du ha alle sju hovedtallene riktige, samt ekstratallet. I tillegg til førstepremien er det fire andre premietrinnet man kan vinne i; 2., 3., 4. og 5.

Vinnersjanse

Lottospillet extra gir deg en ekstra sjanse til å vinne hver uke. For hver krone du spiller, får du et ekstra lodd til trekningen. Det betyr at jo mer du spiller, jo større er sjansen for å vinne!