7 tips for å forstå tipperekker

Er du ny innen tipping eller ønsker å lære mer om hvordan dette fungerer? Det er mange valgmuligheter, systemer og ulike måter å tippe på, derfor er det fort gjort å bli forvirret eller «gå seg vill» blant alle tallene, tegnene og begrepene som brukes. Det essensielle med tipping er tipperekker og hvordan disse fungerer. For å forstå hva en tipperekke er, må man først se på hva en tippekupong er.

 

En tippekupong er kupongen hvor kampene som du skal tippe på, er listet opp. Kupongen inneholder et sett med antall kamper, som gjelder for en viss uke eller en gitt dag. En tipperekke vil da være rekken som utgjør én tipping per kamp på kupongen. Det er mulig å tippe på kamper i både norske ligaer og ligaer i utlandet, samt cuper. Du kan for eksempel drive med betting hos Comeon med tilgang til et utvalg idretter. Her skal vi se på syv tips for hvordan du kan forstå tipperekker bedre.

1.  Faste tipperekker

Når man markerer et utfall per kamp på en tippekupong, har man laget en tipperekke. Noen sverger til faste tipperekker som de leverer inn hver eneste uke. Noen velger også å holde seg til en fast kupong som de leverer inn i årevis.

2.  Tilpassede tipperekker

De som følger nøye med på idretten de også tipper på, vil alltid tilpasse kuppongene og tipperekkene for å forsøke å oppnå høyest mulig gevinst. De markerer kampene og mulige utfall basert på statistikk, historie og nylige hendelser i hver klubb for å øke vinnersjansene sine.

3.  Systemspill

Det er også mulig å markere flere enn ett utfall per kamp. Når man tipper på denne måten, vil det si at man tipper med systemspill. Det er her uttrykkene halvgardering og helgardering kommer inn.

4.  Halvgardering

Halvgardering vil si at man markerer to ulike utfall på én enkelt kamp. Du kan for eksempel både tippe at hjemmelaget vinner over bortelaget og samtidig tippe at kampen ender i uavgjort.

 

Pexels

5.  Helgardering

Når du helgarderer vil det si at du tipper for alle mulige utfall av en kamp. Du er altså hverken sikker på det ene eller det andre utfallet, og velger å helgardere deg ved å markere alle utfallene.

6.  Jackpot

En jackpot blir til når ingen vinner på resultatene fra en kupong og hele potten blir overført til neste ukes pott av samme type spill. På denne måten kan potten vokse seg større og større og til slutt bli av betydelige summer dersom ingen tipper riktig utfall.

Amatørtipping for moro skyld

Det finnes profesjonelle tippere som tar dette seriøst og følger nøye med på ligaer og annen nyttig informasjon for å plassere best mulige utfall av tippingen. Derimot finnes det også mange amatørtippere som tipper for moro skyld og for å ha det gøy mens de holder på. For å komme i gang med tipping, er det uansett lurt å sette seg inn i alle spillereglene, finne ut hva de ulike begrepene betyr og forstå hvordan spillet fungerer.

 

Med denne enkle guiden og tipsene for å lese tipperekker bedre, vil man ha en start for å kunne begynne tippereisen. Men selv denne guiden kan ende opp med at du sitter igjen med flere spørsmål. Les deg derfor nøye opp om tipping før du setter i gang for å være best mulig rustet.