Sportsbetting-tips du bør vite om

Det finnes gode muligheter for å tjene penger på sportsbetting, men det kan også medføre store tap. Derfor er det viktig at man vet hva man gjør før man begynner å spille for store summer. Her kan man naturligvis si at det er mye tilfeldigheter og flaks som spiller en rolle, men det er også en del kunnskap som kan hjelpe deg på vei.

 

For å gjøre det lettere å finne frem til de beste mulighetene har vi derfor laget denne listen over sportsbetting-tips du bør kjenne til. Mange av disse er hentet fra erfarne spillere som regelmessig spiller på sport og dermed godt vet hva de snakker om. Spesielt for nybegynnere kan det være lurt å følge disse slik at man kommer i gang på riktig fot.

Våre beste tips

Selv om det finnes mye nyttig informasjon om sportsbetting på aktive sider som https://www.norgesspill.com/no, så er det ikke alt man kan lære bort fra første stund. Da er det viktig å lytte til de som allerede har spilt i en årrekke – og som gjerne treffer bedre enn snittet. De færreste ville vel tatt betting-tips fra en som oftest taper? Derfor har vi stilt spørsmålene og funnet svarene for hva erfarne spillere mener nybegynnere bør vite om.

Kjenn din break-even rate

Mange spillere tar utgangspunkt i sine individuelle innsatser når de skal spille på odds. Imidlertid kan dette ofte vise seg å være en kortsiktig strategi, noe mer erfarne spillere er helt enig. Alle som spiller med ekte penger på nett bør vite sin break-even rate, altså hvor mange innsatser de må plassere for å være tilbake i null.

 

Dette kan være en viktig indikasjon på hva slags risiko man bør ta, samt hvor lenge man kan spille før man er helt tom. Ettersom de fleste av oss spiller for å tjene penger, vil det være lurt å ha et innblikk i hvor lang tid det tar å hente seg inn dersom man går på et tap eller to i starten. Ta deg derfor tiden til å finne frem til din break-even rate før du begynner å satse de virkelig store pengene.

Finn den beste oddsen

Selv om to operatører tilbyr odds på den samme kampen, kan oddsen være ulik hos begge. Spillere kan derfor tjene stort ved å hoppe litt rundt og finne frem til den beste oddsen. Forsøk å finne frem til den operatøren som tilbyr den gunstigste oddsen på den aktuelle kampen, for deretter plassere innsatsen din her.

 

På denne måten kan man oppnå bedre avkastning uten å øke innsatsen. Det kan riktignok være slitsomt å ha en konto på utallige sportsbooks overtid, så forsøk å holde deg til et par faste som gjerne tilbyr ulik odds på forskjellig idrett.

Verifiser informasjonen din

Har du noen gang fått et betting-tips som viste seg å være helt ubrukelig? De fleste av oss har opplevd det samme. Dette bringer oss til vårt neste tips – nemlig verifikasjon av informasjonen din. Mange slenger rundt seg med synsing og håpløse tips, så pass på at du tar deg tiden til å se på hvorfor du bør følge et bestemt tips. Hva er det som gjør at nettopp denne kilden har rett og du bør satse pengene dine på tipset deres?

 

Ofte holder det å stille seg kontrollspørsmålet – hvilken informasjon har vedkommende som jeg ikke har? Dersom det skulle vise seg å være ingenting, kan det ofte være lurt å se litt ekstra på tipset før man følger det. Har vedkommende derimot truffet blink gjentatte ganger og har god innsikt i spillet, kan man nok ta det som god fisk.

Spre innsatsen

Sist, men ikke minst bør man ikke legge alle eggene i én kurv. Dette gjelder forsåvidt uansett hva man spiller på og handler om risiko. Dersom du legger inn hele beholdningen din på én kamp og taper, så vil du være i null. Deler du innsatsen i to og én av kampene vinner – er sannsynligheten høy for at du har tjent inn tapet ditt og enda litt til. Erfarne spillere vil derfor alltid vise til viktigheten av risikoanalyse når de spiller langsiktig. Dette er noe man gjerne kan lage seg et system for først som sist.

Oppsummering

Det finnes mange «gode» råd der ute, men i denne artikkelen har vi forsøkt å samle de beste. Vi har tatt utgangspunkt i tips gitt fra erfarne spillere, og gjerne da rettet mot nye spillere som ønsker å starte med betting på nett. +