Historisk utbetaling i Powerball

Amerikanerens svar på Lotto heter Powerball, og er ekstremt populært blant folket på den andre siden av Atlanteren. Med en befolkning på godt over 300 millioner mennesker skulle det da kanskje også bare mangle at jackpotene i Powerball blir litt større enn de vi ser i vår egen Lotto-trekning. I så måte ble 13. januar i år en historisk dato for Powerball. Da ble nemlig den største gevinsten i lotteriets historie utbetalt. Jackpoten var på vanvittige 1,58 milliarder dollar, i norske kroner omregnet til nesten 14 milliarder kroner! Det er så mye penger at det er nesten umulig å forholde seg til, og med en så stor gevinst så ville en norsk vinner umiddelbart lagt seg inn på listen over de 100 rikeste i landet – det sier litt om hva Powerball står for.

Powerball jackpot delt mellom tre vinnere

13. januar i år hadde jackpoten i Powerball vokst seg større enn noen gang tidligere. Når trekningen endelig skulle finne sted var nok derfor spenningen større enn vanlig når tallrekken skulle leses opp. De som satt på en kupong med kombinasjonen 4-8-19-27-34-10 kunne derfor vente seg tidenes gevinst. Når Powerball maskinen hadde telt opp var det 3 vinnere, fra henholdsvis California, Florida og Tennessee. Foreløpig er det bare Tennessee vinneren som har meldt seg, og som i Powerball tradisjonen tro allerede har rukket å få masse oppmerksomhet i USA. Ekteparet Lisa og John Robinson har allerede rukket å være innom det svært populære «The Today Show» og nå vet nok stort sett hele USA hvem som vant en tredjedel av den historiske jackpoten på 14 milliarder kroner.
Visste du at du på nettet også kan spille om vanvittige jackpoter i forskjellige lotterier? Ta en titt på Unibets spill tilbud, som også inkludere lotto, og les om hvordan du selv kan bli lotto-milliardær.