Gjør hverdagen litt mer spennende

Det er mange som liker å spille Lotto eller andre spill, og det å sjekke resultatene for dette er noe som er utrolig spennende for mange. Før fikk man resultatene live på TV og kunne til og med se med når de store vinnerne ble ringt opp av Norsk Tipping. Men i dag er det litt annerledes. I dag kan man sjekke resultatene på nett, men fordi det er mange forskjellige steder kan det være litt kjipt å skulle sjekke alle stedene. Men her får du alle resultatene du kan drømme om et sted – sånn at du bare trenger å sjekke her.

Men det å drive med tipping eller odds er ikke den eneste måten man kan nyte litt ekstra spenning i hverdagen. Det er nemlig også et rekordhøyt antall nordmenn som begynner å investere i aksjer. Dette er i og for seg spennende bare i seg selv, men det er noen aksjer som både er mer volatile og ikke minst mer omtalt i media både i Norge og i utlandet, og dette er selvsagt nye kryptovaluta. Men hva er egentlig fellesnevnerne når det kommer til tipping og investeringer?

Pengespill eller investeringer?

I Norge er det sånn at vi har monopol når det kommer til pengespill. Dette betyr at Norsk Tipping er de eneste som har lov til å drive pengespill med lisens i Norge. Dette har i og for seg ikke noe å si for norske spillere, men det gjør at vi kanskje forholder oss litt annerledes til spill enn det man gjør andre steder i verden der man har en mer liberal tilgang til pengespill. Det å investere i kryptovaluta har av mange blitt sammenlignet med å spille, og det er det noen gode grunner til, men det er likevel en urettferdig sammenligning.

For der man kan si at pengespill bare er underholdning, har faktisk kryptovaluta potensialet til å være en god investering og gi oss bra avkast over tid. Risikoen og den svært volatile strukturen til kryptovaluta er det som i hovedsak gjør at man vil sammenligne disse, men de vesentlige forskjellene mellom dem er også absolutt verdt å understreke.

Kortsiktig eller langsiktige mål?

Det disse to tingene har til felles, er at det er smart å legge et budsjett og en strategi for hvordan man vil bruke pengene sine, men likheten slutter også her. For med tipping har man bare et kortsiktig mål om å kose seg, og det er lite strategi å jobbe med, for det er tilfeldig om man vinner eller taper, mens man ved investeringer og kryptovaluta både kan jobbe med strategier og ikke minst langsiktige planer om investeringer i forhold til både kjøp og salg.

Så selv om det er populært å sammenligne disse – og begge to unektelig gir deg mer spenning i hverdagen, så er det vesentlige og viktige forskjeller i forhold til akkurat hva den spenningen innebærer for deg som enten spiller eller som investor. Det er fint å søke spenning gjennom spill, men det å supplere med investeringer kan potensielt få deg lenger.