De mest populære dataspillene i 2022

Interessen for dataspill har virkelig tatt av de siste 10 årene. Før i tiden var dataspill noe negativt, som ble ansett som noe som kunne forvirre unge mennesker. I dagens samfunn er det imidlertid stikk motsatt, og mange skoler har introdusert dataspill i sin undervisning.

 

Dataspill har svært mange positive faktorer, blant annet når det kommer til det sosiale. Mange mennesker bruker dataspill for å møte andre mennesker, noe som bidrar til en forbedret hverdag.

 

I disse dager har mange dataspill også blitt introdusert for konkurranser, hvor mange av de største spillene har egne ligaer man også vil finne odds på som man kan dra nytte av for å plassere innsatser.

 

Disse turneringene har også ofte enorme premiepotter som spillerne kjemper om.

 

Her er de mest populære dataspillene

Vi har tatt en nærmere titt på noen av de mest populære dataspillene i verden. Du finner en oversikt over de fem mest populære nedenfor. Disse spillene er ofte de som blir inkludert i de største turneringene over hele verden, hvor spillere ofte kjemper om flere millioner i premiepenger.

Fortnite

Fortnite er en folkefavoritt når det kommer til dataspill, og det har et morsomt og attraktivt design. Spillet er også veldig populært blant en rekke bookmakere, som tilbyr et bredt utvalg av innsatsalternativer på de største Fortnite-turneringene.

 

Det finnes også flere nordmenn som har markert seg når det kommer til Fortnite, og Norge har blant annet hatt en tidligere VM-vinner i Fortnite.

Elden Ring

Elden Ring er et rykende ferskt spill som ble lansert i februar 2022. I motsetning til de andre spillene i denne listen er ikke dette spillet et skytespill, og det har i hvert fall ikke noe Battle Royale-format.

 

Spillet er et rollespill hvor spillere må utforske en vidstrakt verden stappet med fiender og monstre, samtidig som de løser oppdrag.

Call of Duty: Warzone

Call of Duty: Warzone er et relativt nytt spill, og det ble lansert i 2020. Det har imidlertid blitt tatt veldig godt imot av spillere over hele verden. Call of Duty er svært populært spillserie som først og fremst er kjent for Multiplayer-spill, men Call of Duty: Warzone introduserte Battle Royale-formatet, som virkelig har slått an blant spillere.

Apex Legends

Apex Legends er et annet spill med Battle Royale-format, men dette spillet bygger mer på egne karakterer som alle kommer med spesielle ferdigheter eller verktøy. Spillere kan deretter bruke disse når de spiller for å få bedre resultater.

PUBG: Battlegrounds

PUBG: Battlegrounds er det eldste av de populære spillene med Battle Royale-format, og kan vel sies å være forkjemperen for dette formatet i bransjen. Spillet er mest populært blant spillere som bruker datamaskin for å spille.

 

Image: Pixabay

 

Dataspill for fremtiden

Hvis det virkelig er noe som har kommet for å bli så er det dataspill. Det lanseres støtt og stadig nye spill, samtidig som mange klassikere fortsatt spilles av mange millioner mennesker over hele verden. Dataspill er nå noe som er ordentlig akseptert i samfunnet, og det kan bare gå en vei – opp!